Dine Fordele

Home/Dine Fordele

Vigtig Viden om Olivenolie

Oliven Oliebe holder med TaptudOliven frugterne høstes i november og allerede indenfor 6-7 timer begynder bearbejdelsen af oliven frugterne. Så derfor er det meget relevant og vigtigt hvornår på året du køber Din olivenolie. Køber du din olivenolie i august, september eller oktober, er din olie allerede 9 – 11 måneder gammel. Køber du for eksempel din Olivenolie som står i et supermarked? Så har den oftest været udsat for både lys og svingende temperaturer i sin opbevaringsperiode, dette har stor betydning for både smag og oliens friskhed. Som tommelfingerregel burde man derfor altid købe sin olivenolie i januar og/eller februar måned. Så er du sikker på at din Olivenolie er den nyeste og bedste til dit køkken. Men tjek altid produktionsdato bag på flasken hvis den er oplyst!

iL Fustino anbefaler altid at man køber sin Olivenolie en til to gange om året på større mængder end normalt, herved kan man forebygge mange af de elementer der er med til at gøre en olie dårlig. Ved køb gennem os vil du altid være bekendt med produktionsdatoen samt korrekt opbevaring af Olivenolierne har fundet sted.

Sådan opbevares olivenolie

En vigtig ting at huske om olivenolier er, at det konstant oxiderer som følge af dens alder, varme, luft og lys. Opbevar derfor altid din olivenolie i en rustfrit stål beholder.

Olien må ikke opbevares i plastflasker, da den er meget re-aktiv, og når olien kommer i kontakt med plastik vil den tage smag efter det. Opbevar olivenolie beholderen et mørkt sted og i områder der er lidt køligere end stuetemperatur. Evt. i et bryggers, et mørkt rum/skab for at opretholde den rette temperatur.

Hold beholderen tæt lukket, når du ikke bruger den. Kontrollér altid datoen på flasken og køb ikke olie, som har været aftappet for mere end 9 måneder siden.

Olivenolie skal ikke opbevares i køleskab, da der dannes kondens som blandes med olie og gør olien dårlig. Hvis det er økonomisk muligt skal i altid lave mad med ekstra jomfru olivenolie, dette er sødeste og reneste Olivenolie.

Brug Olivenolie til bagning, stegning, på salater, til pasta og ris retter eller direkte på dine grøntsager. Ristet brød der dyppes direkte i Olivenolie er en fantastisk lille ret.

Vidste du?

Husk, at hver gang du åbner din olie (med de traditionelle skruelåg) ilter du din olie gang på gang, og nedsætter derved holdbarheden og forringer smagen. Med vores stål beholdere bliver din olie iltet én gang, dette sker under påfyldningen. Du vil altid have en frisk og meget lækker olie med smag i, hvis du benytter vores lufttætte beholdere.

Du kan hurtigt betale alt for meget for din olie hos din lokale købmand eller dagligvarebutik! Er du sikker på du får det friskeste produkt? Usandsynligt!. Hvor længe har din 40-60 kr. Olivenolie stået på hylden? Hvem ved?

Olivenolie når deres højdepunkt efter 3-6 måneder efter den periode går det langsomt ned af bakke, og ingen olie bør holdes mere end et år.

Hos il Fustino er du garanteret en frisk olie. Vi køber direkte fra vores producent og vi holder et mindre lager i Danmark. Alle produkterne hos vores producent er oplagret i luft og lys-tætte beholdere som er automatisk kontrolleret tampetur.

Prøv en af vores 2 Olivenolier, de kan købes som smagsprøver og findes i toppen på denne side under Produkter.
Der er ingen tvivl om at du vil kunne dufte og ikke mindst smage forskellen på en god lækker Olivenolie!

iL Fustino siger velbekommen